Menu


Nieuws Sint bij Kleine Bas

Datum: 21-12-2017 

Ook bij de psz. De Kleine bas is er Sinterklaas gevierd. Een aantal Pieten is daar op bezoek gegaan.

 

Een aantal foto's
 Kerstborrel

Datum: 21-12-2017 

Gisteravond tijdens het kerstdiner heeft een flink aantal ouders gebruik gemaakt van de uitnodiging om gezamenlijk een drankje te nuttigen in de BSO ruimte. Onder het genot van een heerlijke glühwein en wat fingerfoods werd er gezellig met elkaar gekletst. We vonden het een groot succes en danken de Oudervereniging voor de organisatie van deze borrel. Na afloop stond het Contrabas-koor op het podium leuke kerstliedjes te zingen. De meisjes hadden de afgelopen weken flink geoefend onder leiding van meester Frank en juf Lindy. En we kunnen wel stellen, er loopt heel veel talent rond op onze school.

 

Een aantal foto's

IMG_20171220_191208.jpg
 Sportiviteitsprijs gewonnen

Datum: 14-12-2017 

Jaarlijks reikt Sportief Capelle prijzen uit voor de sportiefste school van de gemeente Capelle. Dit jaar hebben wij dankzij meester Richard heel veel punten vergaard voor het klassement. Alle activiteiten waar wij als school aan meedoen

IMG_6825.JPG

(voetbal, korfbal, wintercross etc etc.) leveren punten op en zo berekent de organisatie wie de 1e, 2e en 3e prijs heeft gewonnen. Al met al hebben we 1746 punten gehaald, goed voor de 2e prijs en de daarbij horende geldprijs van €250,- Voor dit bedrag gaan wij diverse sport- en spelmateriaal kopen.

Vandaag hebben vier kinderen samen met meester Timo de prijs in ontvangst mogen nemen. We zijn er erg trots op, dat we in ons eerste jaar al direct in de prijzen vallen.

 

Een aantal foto's

 

 
 Sint op school

Datum: 05-12-2017 

Uiteraard heeft de Goedheiligman ook de Contrabas aangedaan. Onder luid gejuich van al onze kinderen, leerkrachten en heel veel ouders, opa's en oma's werd Sinterklaas met zijn Pietermannen binnengehaald. Juf Lia heeft samen met de kinderburgemeester van Capelle a/d IJssel, Mariam Yousfi uit groep 8B, de Sint welkom geheten. Dit was de aftrap voor een gezellige dagje. 

 

Kleine impressie

 

IMG_6736.JPG
 School versierd voor Sint

Datum: 17-11-2017 

Vandaag heeft een aantal ouders de school gezellig aangekleed voor het grote feest, wat er weer aan komt. Wij zijn er klaar voor, laat Sinterklaas maar komen.

 

IMG_6711.JPG

 

Alle vaders en moeders, bedankt voor jullie hulp. Het ziet er vrolijk uit.

Nog een paar fotootjes.
 Kinderboekenmarkt

Datum: 11-10-2017 

Kinderboekenmarkt weer een groot succes!

Woensdag 11 oktober hadden we op de Contrabas ‘zoals elk jaar weer’ een kinderboekenmarkt binnen de school. Om kwart voor 12 stroomde de hal snel vol met kinderen die op een kleedje hun ‘soms stuk gelezen’ boeken uitstalden en te koop stelden.

Leuk om te zien dat ook dit jaar de opkomst weer groot was. Het was een gezellige drukte binnen de school waar levendige boekenhandel plaatsvond! Na een uurtje kinderboekenmarkt waren vele kleedjes dan ook een stuk leger. De bezoekers van de markt gingen echter voller en goed gepakt weer op huis aan. Deze gezellige middag heeft wederom bewezen, dat er echt nog steeds gelezen wordt! We zullen de kinderboekenmarkt volgend jaar dan ook uiteraard overdoen.

 

 

 

Foto's
 Afscheidsavond groep 8

Datum: 04-07-2017 

Gisteravond was het dan zo ver: groep 8 nam afscheid van de basisschool. Een aantal klassenouders had samen met meester Frank en juf Jantine een fantastische avond georganiseerd. 's Middags hadden zij al de aula aangekleed in het thema Hawaï en werd de geluidsinstallatie klaargezet door de ingehuurde discjockey. Ook de patatkraam werd het schoolplein opgereden en de tafels en stoelen werden buiten neergezet.

Om 6 uur kwamen de kinderen naar school. Daar kregen de kinderen een heerlijk patatje plus snacks, uiteraard met een lekker drankje. Vervolgens gingen zij binnen in de aula een gezellig feestje vieren. Er werd flink gedanst, de kinderen konden foto's van zichzelf laten nemen en de limbo werd gedaan. Uiteraard was ook binnen nog meer dan genoeg te eten en te drinken. Dat alles onder het opzwepende muziek van de discjockey.

Om kwart voor 9 werden de ouders binnen gehaald om de diploma uitreiking bij te wonen. Tevens hadden meester Frank en juf Jantine een leuke afscheidslied gemaakt, welke door alle aanwezige leerkrachten werd gezongen. Na dit optreden ging iedereen naar buiten om de laatste foto's te schieten en afscheid te nemen van elkaar. Het waren ontroerende momenten.

 

Een aantal foto's

 

IMG_6516.JPGIMG_6517.JPG

 
 Overhandiging cheque dhr Schoonenberg

Datum: 03-07-2017 

Vanmiddag heeft in aanwezigheid van alle kinderen symbolisch de overdracht van de cheque plaats gevonden. Door de flessenactie en de sponsorloop hebben wij het duizelingwekkende bedrag van €9040,34 kunnen overmaken naar de heer Robert Schoonenberg. Echter daar bleef het niet bij. Daarbovenop deed Dani Munoz namens zijn bedrijf Fit-Kidz ook nog eens €300,- Mede dankzij deze bijdragen kan de heer Schoonenberg straks de operatie in Spanje ondergaan. Wij wensen hem heel veel succes toe.

 

Foto's

 

IMG_6434.JPG

 

 
 Uitgekeken op je huidige baan?

Datum: 16-06-2017 

 

Uitgekeken op je huidige baan?

Haal jij nog voldoening uit je werk?

Wel eens aan het onderwijs gedacht?

De overstap is makkelijker dan je denkt en bij de RVKO kan je snel aan de slag!

https://www.youtube.com/watch?v=H37jn07vVmw

 
 Muziekdag

Datum: 11-06-2017 

Vrijdag 2 juni stond de gehele dag in het teken van de muziek. Workshops werden gegeven door docenten van de SKVR, een kinderschoolband werd geformeerd bestaande uit diverse instrumenten waaronder een viool, harmonica, accordeon, een gitaar en ook een koor, instrumenten werden gemaakt. Aan het einde van de dag werd op het schoolplein aan het publiek getoond waar de kinderen zoal mee bezig zijn geweest. Het was niet alleen een stralende dag, maar ook zeker een inspirerende dag. De kinderen en zeker ook de leerkrachten hebben van deze dag genoten.

 

Een aantal foto's

 

Filmpje
 Sponsorloop

Datum: 24-05-2017 

Beste ouders,

20170524_113549.jpgVandaag is sponsorloop voor de heer Robert Schoonenberg gelopen. De heer Schoonenberg is de vader van twee leerlingen van ons en hij leidt aan MS. Om deze ellendige ziekte een halt toe te roepen, moet hij een operatie in Spanje ondergaan. Deze operatie wordt helaas niet in Nederland uitgevoerd en daardoor niet door de verzekering vergoed. Vandaar deze sponsorloop.

De heer Schoonenberg was uiteraard aanwezig bij deze happening en genoot van het enthousiasme, waarmee de kinderen hun rondjes liepen. En de kinderen liepen alsof hun leven er van af hing. Wat een sportievelingen hebben we toch. Gemiddeld werden er wel 10 rondjes gelopen, met een uitschieter van maar liefst 18. En dat terwijl de zon af en toe flink aan het schijnen was en het daardoor best wel warm was. Na afloop kregen de kinderen gelukkig een flesje water, aangeboden door de Oudervereniging.

Tevens houden we de komende vier weken een flessenactie. Kinderen kunnen hun lege flessen met statiegeld op school inleveren en deze worden wekelijks weggebracht naar de supermarkt. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, wordt toegevoegd aan het sponsorgeld. Op deze manier proberen we de heer Schoonenberg en familie financieel maar zeker ook mentaal te ondersteunen.

Langs deze weg willen we alle mensen bedanken, die deze sponsorloop ondersteund hebben. De bereidwilligheid om te helpen was enorm groot. Het is hartverwarmend te constateren, dat zoveel mensen begaan zijn met het lot van de heer Schoonenberg en hem hierdoor een hart onder de riem willen steken.

 

We mogen trots zijn op ons Contrabas.

 

Een aantal foto’s.
 Koningsspelen 21 april 2017

Datum: 21-04-2017 

Vandaag was het een bijzondere dag voor onze kinderen: de Koningsspelen. De hele dag werden er leuke spelletjes en uitdagende sporten gedaan op het schoolplein. Deze feestelijke dag werd afgetrapt met een gezamenlijke opening, waarvoor vele kinderen een leuk dansje hadden geoefend. Onder toeziend ook van vele ouders traden de kinderen op, ondersteund door het publiek. Hierna gingen de kinderen naar binnen om vervolgens een bescheiden ontbijtje te hebben met elkaar, althans de jongsten onder ons. De bovenbouw-kinderen hebben er voor gekozen om gezamenlijk te lunchen.

Het was een gezellige dag. Alle ouders die geholpen hebben bij de spelletjes, het smeren van het brood etc., hartelijk dank voor jullie enorme inzet. Zonder jullie zou het niet zo soepeltjes verlopen zijn.

Een aantal foto’s.
 Uitslag kwaliteitsonderzoek 2016-2017

Datum: 07-03-2017 

Voor de kerstvakantie hebben wij een kwaliteitsonderzoek uitgezet onder alle ouders, en de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Deze uitslag is met de Medezeggenschapsraad en met een flink aantal klassenouders besproken.

 

Voor de uitslag van het onderzoek verwijzen wij naar onderstaande link.

 

Uitslag Kwaliteitsonderzoek.
 Contrabasdag

Datum: 24-02-2017 

Vandaag is de jaarlijks terugkerende Contrabasdag gevierd. De aftrap was een optocht door de wijk met alle kinderen, juffen en ouders van de groepen 1 t/m 4. Het was een bont gezelschap, de een zag er nog leuker uit dan de ander. Ook had een aantal kinderen hun ‘praalwagen’ meegenomen.

Eenmaal op school aangekomen stonden er diverse oudhollandse spelletjes om mee te spelen. Ook werden er eierkoeken versierd, gedanst en lekker limonade gedronken, geschonken door de oudervereniging.

In de hogere groepen kon helaas de vossenjacht niet doorgaan, dus daar hebben zij een alternatief programma gedraaid met gymnastiek, spelletjes en een filmpje.

Al met al was het een gezellige dag en willen we alle vaders, moeders, tantes, opa’s en oma’s bedanken voor hun hulp. Ook de oudervereniging bedankt voor het zorgen voor een natje en een droogje.

Een aantal foto’s.
 Sinterklaas op school

Datum: 21-08-2017 

Het zal u niet ontgaan zijn, ook dit jaar heeft de Sint ons vereerd met een bezoekje. Zittend in een stint werd hij het schoolplein op gereden. Daar werd hij ontvangen door juf Lia en het kinderkoor. Na een kort praatje en vele liedjes gezongen te hebben, ging de Sint met zijn gevolg de school binnen. Daar heeft hij heel veel kinderen ontvangen in de speelzaal.

 

Langs deze weg willen we tevens alle ouders te bedanken voor hun inzet. Dankzij hun tomeloze enthousiasme is het feest een zeer geslaagde dag geworden. Woorden schieten altijd te kort, maar echt SUPER BEDANKT.

 

Hieronder kunt u via diverse links kijken naar een aantal foto's. Veel plezier.

 

psz De Kleine bas

 

groep 1-2ABC

groep 1-2DE

groep 3ABC

groep 4ABC

 
 Opening Kinderboekenweek

Datum: 04-11-2016 

Vandaag heeft de 'officiële' opening plaats gevonden van de landelijke Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Voor Altijd Jong. De aftrap werd gedaan door juf Lia, de directrice van de school. Op het schoolplein werd onder toeziend oog van heel veel ouders het openingslied gezongen en gedanst door de kinderen van de groepen 6. Je kon duidelijk zien dat ze goed geoefend hadden. Veel kinderen en leerkrachten waren uitgedost als een oud manneke of omaatje. Het was een bont gezelschap.IMG_5855.JPG

Na deze opening gingen alle kinderen naar binnen en misschien wel gelijk aan de slag met lezen. Zo heeft een aantal kinderen uit de hogere groepen voorgelezen bij de allerkleinsten onder ons. Genieten.IMG_5878.JPG

 

Volgende week woensdag 12 oktober is aan het einde van de ochtend een boekenmarkt. De kinderen kunnen dan hun 'oude' boeken proberen te verkopen aan andere kinderen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd uiteraard.

 

Een klein aantal foto's.
 Koningsspelen

Datum: 22-04-2016 

Op deze stralende dag hebben de kinderen weer een gezellige ochtend met elkaar beleefd. Diverse spelletjes en spellen werden in de klas, buiten op het schoolplein en grasveld en in de gymzaal gespeeld. Na de opening door juf Lia, het gezamenlijk zingen van het Hupsakee lied, begeleid door de kinderen van groep 6, gingen de spelen van start.

 

Foto's

 

IMG_5396.JPG
 Rekendag

Datum: 08-03-2016 

Op dinsdag 8 maart hadden we voor het eerst een rekendag op school. Het thema van deze dag was “meten en wegen”.

 

Meer
 Foto's optreden groep 3

Datum: 19-02-2016 

De kinderen uit de groepen 3 hebben tijdens de Contrabasdag een playback show gehouden.

 

Enkele foto's.
 Contrabasdag

Datum: 17-02-2016 

De Contrabasdag is volop aan de gang. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zijn onder toeziend oog van veel ouders een gezellig spelletje aan het doen. Heel veel kinderen hebben speciaal voor deze gelegenheid zich verkleed in carnavaleske kleding. Prinsesjes, supermannen, heksen, allerlei monsterachtige figuren, kortom menig carnavalsvereniging zou er jaloers op zijn. Ook de leerkrachten hebben een vrolijk kostuum uit de kast getrokken en dat alles maakt het tot een bont gezelschap.

 

Een aantal foto's

 

IMG_5208.JPG

 

De groepen 5 t/m 8 hebben een iets andere invulling aan deze dag. Zij zijn verdeeld over diverse workshops, gegeven door ouders en leerkrachten. Zo wordt er yoga gegeven, gitaarles, voetballes, korfbal, tae kwan do, handpoppen gemaakt, cupcakes versierd, schilderles gegeven, badzeep gemaakt enz. enz. Te veel om op te noemen.

 

Een aantal foto's

 

Langs deze weg willen we alle ouders enorm bedank voor hun inzet. Het is een genot om alle die stralende gezichtjes van de kinderen te zien en het plezier van de ouders straalt er ook van af.

 
 Presentatie Vastenactie

Datum: 08-02-2016 

Vanochtend heeft een groot gezelschap van de Vastenactie samen met twee oorspronkelijke bewoners uit Oeganda een presentatie gegeven van het doel van de Vastenactie. De kinderen werden d.m.v. dans, zang en muziek warm gemaakt voor dit project. De kinderen waren oprecht geboeid door wat zij zagen en wij hopen dat ze geïnspireerd zijn geraakt om veel lege flessen te verzamelen en leuk klusjes rondom het huis te doen.

 

Foto's van de presentatie.
 Voorleeswedstrijd

Datum: 15-10-2015 

Vandaag hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gestreden om de titel Voorleeskampioen van de school. Uit elke groep werd een winnaar gekozen en deze winnaars deden dan mee in de finale.

 

Bij de groepen 5 en 6 ging de strijd tussen Isabella (5A), Jennely (5B), Isa (6A) en Alissa (6B). Het was erg spannend en er werd erg leuk voorgelezen. De uiteindelijke winnaar is Isabella geworden. Gefeliciteerd.

 

IMG_4844.JPG

 

Voor de groepen 7 en 8 was het nog spannender, want bij winst zou de winnaar door gaan naar de volgende regionale ronde. En misschien uiteindelijk wel bij de Landelijke Voorleeswedstrijd... Farah (7A), Alessandra (7B), Jennifer (8A) en Daantje (8B) moesten hun uiterste best doen voor een drietal juryleden, mevr. Van Beek, mevr. Van Loon en mevr. Freiro Montero. Het was een close call, maar uiteindelijk is het toch Daantje geworden, die een ronde verder gaat. Gefeliciteerd Daantje en heel veel succes.

 

IMG_4848.JPG

 

Een kleine impressie

 
 Filmpje Kerstcarrousel

Datum: 18-12-2014 

Vorig jaar hebben de kinderen van de groepen 6 en 7 het kerstverhaal uitgebeeld. Het verhaal was in stukjes geknipt en vervolgens in scene gezet op verschillende plekken op school. Alle andere kinderen zijn toen onder begeleiding langs de verschillende scenes gelopen, zodat zij uiteindelijk het complete kerstverhaal uitgebeeld hebben gezien. Juffrouw Mariska heeft alles gefilmd en gemonteerd tot een kort filmpje.

Filmpje Kerstcarrousel.

 

 

PS. Door het monteren is koning Herodes wel van titel veranderd