Menu


Nieuws Koningsspelen 21 april 2017

Datum: 21-04-2017 

Vandaag was het een bijzondere dag voor onze kinderen: de Koningsspelen. De hele dag werden er leuke spelletjes en uitdagende sporten gedaan op het schoolplein. Deze feestelijke dag werd afgetrapt met een gezamenlijke opening, waarvoor vele kinderen een leuk dansje hadden geoefend. Onder toeziend ook van vele ouders traden de kinderen op, ondersteund door het publiek. Hierna gingen de kinderen naar binnen om vervolgens een bescheiden ontbijtje te hebben met elkaar, althans de jongsten onder ons. De bovenbouw-kinderen hebben er voor gekozen om gezamenlijk te lunchen.

Het was een gezellige dag. Alle ouders die geholpen hebben bij de spelletjes, het smeren van het brood etc., hartelijk dank voor jullie enorme inzet. Zonder jullie zou het niet zo soepeltjes verlopen zijn.

Een aantal foto’s.
 Uitslag kwaliteitsonderzoek 2016-2017

Datum: 07-03-2017 

Voor de kerstvakantie hebben wij een kwaliteitsonderzoek uitgezet onder alle ouders, en de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Deze uitslag is met de Medezeggenschapsraad en met een flink aantal klassenouders besproken.

 

Voor de uitslag van het onderzoek verwijzen wij naar onderstaande link.

 

Uitslag Kwaliteitsonderzoek.
 Contrabasdag

Datum: 24-02-2017 

Vandaag is de jaarlijks terugkerende Contrabasdag gevierd. De aftrap was een optocht door de wijk met alle kinderen, juffen en ouders van de groepen 1 t/m 4. Het was een bont gezelschap, de een zag er nog leuker uit dan de ander. Ook had een aantal kinderen hun ‘praalwagen’ meegenomen.

Eenmaal op school aangekomen stonden er diverse oudhollandse spelletjes om mee te spelen. Ook werden er eierkoeken versierd, gedanst en lekker limonade gedronken, geschonken door de oudervereniging.

In de hogere groepen kon helaas de vossenjacht niet doorgaan, dus daar hebben zij een alternatief programma gedraaid met gymnastiek, spelletjes en een filmpje.

Al met al was het een gezellige dag en willen we alle vaders, moeders, tantes, opa’s en oma’s bedanken voor hun hulp. Ook de oudervereniging bedankt voor het zorgen voor een natje en een droogje.

Een aantal foto’s.
 Sinterklaas op school

Datum: 12-12-2016 

Het zal u niet ontgaan zijn, ook dit jaar heeft de Sint ons vereerd met een bezoekje. Zittend in een stint werd hij het schoolplein op gereden. Daar werd hij ontvangen door juf Lia en het kinderkoor. Na een kort praatje en vele liedjes gezongen te hebben, ging de Sint met zijn gevolg de school binnen. Daar heeft hij heel veel kinderen ontvangen in de speelzaal.

 

Langs deze weg willen we tevens alle ouders te bedanken voor hun inzet. Dankzij hun tomeloze enthousiasme is het feest een zeer geslaagde dag geworden. Woorden schieten altijd te kort, maar echt SUPER BEDANKT.

 

Hieronder kunt u via diverse links kijken naar een aantal foto's. Veel plezier.

 

psz De Kleine bas

 

groep 1-2ABC

groep 1-2DE

groep 3ABC

groep 4ABC

 

Intocht en algemeen: https://tycoenterprise.box.com/s/oqhl8m86zj5pig4szqpyngkz6otbszks

 Groep 5A:https://tycoenterprise.box.com/s/zj5xdft5msi5vjuos4qlnp15vahyvklt

 Groep 5B: https://tycoenterprise.box.com/s/b32nt93aow9smgsrezqjq4hhgpk3q9ne

 Groep 6A: https://tycoenterprise.box.com/s/ezvgug8ottre2xrxbmrpb6tvsyub8a0f

 Groep 6B: https://tycoenterprise.box.com/s/0du96gfxg0q4z5fzkdjn0x3ufub3983e

 Groep 7A: https://tycoenterprise.box.com/s/9h6d3bpkwlc23y2frsodxqqis0s5v3v4

 Groep 7B: https://tycoenterprise.box.com/s/h9wj9fik55bg3zekr6m11j8gu6m8rcyx

 Groep 8A: https://tycoenterprise.box.com/s/t1twctw7twr5q0yv53hjzcf803ckkvds

 Groep 8B: https://tycoenterprise.box.com/s/20bayxq6y3lk0u3unidipqwkk1gvvf4m

 

 

 
 Opening Kinderboekenweek

Datum: 04-11-2016 

Vandaag heeft de 'officiële' opening plaats gevonden van de landelijke Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Voor Altijd Jong. De aftrap werd gedaan door juf Lia, de directrice van de school. Op het schoolplein werd onder toeziend oog van heel veel ouders het openingslied gezongen en gedanst door de kinderen van de groepen 6. Je kon duidelijk zien dat ze goed geoefend hadden. Veel kinderen en leerkrachten waren uitgedost als een oud manneke of omaatje. Het was een bont gezelschap.IMG_5855.JPG

Na deze opening gingen alle kinderen naar binnen en misschien wel gelijk aan de slag met lezen. Zo heeft een aantal kinderen uit de hogere groepen voorgelezen bij de allerkleinsten onder ons. Genieten.IMG_5878.JPG

 

Volgende week woensdag 12 oktober is aan het einde van de ochtend een boekenmarkt. De kinderen kunnen dan hun 'oude' boeken proberen te verkopen aan andere kinderen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd uiteraard.

 

Een klein aantal foto's.
 Koningsspelen

Datum: 22-04-2016 

Op deze stralende dag hebben de kinderen weer een gezellige ochtend met elkaar beleefd. Diverse spelletjes en spellen werden in de klas, buiten op het schoolplein en grasveld en in de gymzaal gespeeld. Na de opening door juf Lia, het gezamenlijk zingen van het Hupsakee lied, begeleid door de kinderen van groep 6, gingen de spelen van start.

 

Foto's

 

IMG_5396.JPG
 Rekendag

Datum: 08-03-2016 

Op dinsdag 8 maart hadden we voor het eerst een rekendag op school. Het thema van deze dag was “meten en wegen”.

 

Meer
 Foto's optreden groep 3

Datum: 19-02-2016 

De kinderen uit de groepen 3 hebben tijdens de Contrabasdag een playback show gehouden.

 

Enkele foto's.
 Contrabasdag

Datum: 17-02-2016 

De Contrabasdag is volop aan de gang. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zijn onder toeziend oog van veel ouders een gezellig spelletje aan het doen. Heel veel kinderen hebben speciaal voor deze gelegenheid zich verkleed in carnavaleske kleding. Prinsesjes, supermannen, heksen, allerlei monsterachtige figuren, kortom menig carnavalsvereniging zou er jaloers op zijn. Ook de leerkrachten hebben een vrolijk kostuum uit de kast getrokken en dat alles maakt het tot een bont gezelschap.

 

Een aantal foto's

 

IMG_5208.JPG

 

De groepen 5 t/m 8 hebben een iets andere invulling aan deze dag. Zij zijn verdeeld over diverse workshops, gegeven door ouders en leerkrachten. Zo wordt er yoga gegeven, gitaarles, voetballes, korfbal, tae kwan do, handpoppen gemaakt, cupcakes versierd, schilderles gegeven, badzeep gemaakt enz. enz. Te veel om op te noemen.

 

Een aantal foto's

 

Langs deze weg willen we alle ouders enorm bedank voor hun inzet. Het is een genot om alle die stralende gezichtjes van de kinderen te zien en het plezier van de ouders straalt er ook van af.

 
 Presentatie Vastenactie

Datum: 08-02-2016 

Vanochtend heeft een groot gezelschap van de Vastenactie samen met twee oorspronkelijke bewoners uit Oeganda een presentatie gegeven van het doel van de Vastenactie. De kinderen werden d.m.v. dans, zang en muziek warm gemaakt voor dit project. De kinderen waren oprecht geboeid door wat zij zagen en wij hopen dat ze geïnspireerd zijn geraakt om veel lege flessen te verzamelen en leuk klusjes rondom het huis te doen.

 

Foto's van de presentatie.
 Voorleeswedstrijd

Datum: 15-10-2015 

Vandaag hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gestreden om de titel Voorleeskampioen van de school. Uit elke groep werd een winnaar gekozen en deze winnaars deden dan mee in de finale.

 

Bij de groepen 5 en 6 ging de strijd tussen Isabella (5A), Jennely (5B), Isa (6A) en Alissa (6B). Het was erg spannend en er werd erg leuk voorgelezen. De uiteindelijke winnaar is Isabella geworden. Gefeliciteerd.

 

IMG_4844.JPG

 

Voor de groepen 7 en 8 was het nog spannender, want bij winst zou de winnaar door gaan naar de volgende regionale ronde. En misschien uiteindelijk wel bij de Landelijke Voorleeswedstrijd... Farah (7A), Alessandra (7B), Jennifer (8A) en Daantje (8B) moesten hun uiterste best doen voor een drietal juryleden, mevr. Van Beek, mevr. Van Loon en mevr. Freiro Montero. Het was een close call, maar uiteindelijk is het toch Daantje geworden, die een ronde verder gaat. Gefeliciteerd Daantje en heel veel succes.

 

IMG_4848.JPG

 

Een kleine impressie

 
 Filmpje Kerstcarrousel

Datum: 18-12-2014 

Vorig jaar hebben de kinderen van de groepen 6 en 7 het kerstverhaal uitgebeeld. Het verhaal was in stukjes geknipt en vervolgens in scene gezet op verschillende plekken op school. Alle andere kinderen zijn toen onder begeleiding langs de verschillende scenes gelopen, zodat zij uiteindelijk het complete kerstverhaal uitgebeeld hebben gezien. Juffrouw Mariska heeft alles gefilmd en gemonteerd tot een kort filmpje.

Filmpje Kerstcarrousel.

 

 

PS. Door het monteren is koning Herodes wel van titel veranderd