Nieuws

Regelmatig wordt u middels diverse nieuwsberichten op de hoogte gehouden van wat er speelt op school. Dat kan via onze nieuwsbrief de Infobas of algemene nieuwsberichten. 

NIEUWS

Kikkervisjes verhuisd

De kikkervisjes zijn verhuisd naar een groter verblijf.


Als ze ongeveer zes weken oud zijn komen als het goed is de achterpootjes en gaan ze ook longen ontwikkelen. Ze kunnen dan niet meer onder water ademen.

Tegen die tijd krijgt hun verblijf een grote steen of een stuk hout waar ze op kunnen kruipen om te ademen.

Koningsspelen

Vandaag hebben we de koningsspelen. In alle vroegte waren leerkrachten bezig om het parcours uit te zetten. Na een kort welkomswoordje van meester Timo ging het van start. Een aantal kinderen had het dansje geoefend en mocht deze uitvoeren op het buitenpodium.

Daarna zijn groepen aan het ontbijt begonnen of aan de koningsspelen.

Onder toeziend oog van EHBO-er Gerard, zijn de kinderen lekker aan het spelen buiten. Zo'n 30 studenten van het Emmauscollege helpen ons hierbij, maar ook een aantal ouders helpen de allerkleinsten. Top. En wat boffen we met het weer.

Paasontbijt

Mede dankzij de oudercommissie kunnen de kinderen genieten van een heerlijk paasontbijtje. Een eitje tikken, een zacht broodje met kaas of hagelslag, het gaat er allemaal in. Het is een gezellige boel, waarbij uiteraard ook het paasverhaal gedeeld wordt.


Hierbij een kleine impressie.

Aftrap Vastenactie

Vanochtend hebben de kinderen van de groepen 4 t/m 8 een voorstelling bijgewoond, waarbij zij te horen hebben gekregen wat het doel van dit jaar is.

Het was een sprankelende en indrukwekkende voorstelling, waarnaar de kinderen boeiend hebben geluisterd.

1 april

1 april, niet de allerleukste dag om te werken kan ik jullie vertellen…

De ene na de andere grap.. maaaaaar om 12.00 u was ik aan de beurt! De kinderen hadden zich goed ingepakt want om 12.00 u zou het heel hard gaan sneeuwen! Daar stonden we dan buiten met onze slee, handschoenen, mutsen, extra paar sokken. “ 1 april kikker in je bil” !!! Helaas ook dit jaar het grapje niet helemaal goed gevallen want een aantal kinderen hadden zich er zoooooo op verheugd, dat het eindelijk dan ook echt zou gaan sneeuwen. Het is nog april en april doet wat die wil dus voor deze kinderen…. Wie weet!