Ontdek de Contrabas

Katholieke basisschool

De Contrabas onderscheidt zich als een katholieke basisschool in Schollevaar. Ons team put inspiratie uit het katholieke geloof en streeft naar de vorming van jonge mensen met waarden zoals respect. We gebruiken de methode 'Hemel & Aarde' om leerlingen ervaringen met geloof en verschillende geloofsopvattingen te bieden. We hechten waarde aan tijd voor bezinning en gesprekken met leerlingen om zelfreflectie, kritisch denken, respect en tolerantie te bevorderen.

Leren zichtbaar maken

Leren zichtbaar maken, oftewel Visible Learning, is gebaseerd op het onderzoek van professor Hattie naar wat ervoor zorgt dat kinderen goed leren. Hij ontdekte dat alles wat op scholen gebeurt invloed heeft, maar sommige dingen meer invloed hebben dan andere. Hiermee weten onze leerlingen wat zij aan het leren zijn en waarom. Zodoende kunnen zij eigenaar zijn van hun eigen leerproces.

Hattie’s vijf belangrijke gebieden voor effectief leren

1

Begrijp hoe je invloed hebt

2

Zorg dat leerlingen laten zien wat ze leren

3

Geef nuttige feedback

4

Wees een enthousiaste leraar

5

Maak de leeromgeving zichtbaar

Wij laten de leerling zien wat ze leren

We richten ons op De Contrabas vooral op het tweede gebied, namelijk dat leerlingen laten zien wat ze leren. Dit heeft tegelijkertijd een positieve invloed op de andere vier gebieden. We moedigen leerlingen aan om zelf te bepalen waar ze naartoe willen met hun leren, waar ze nu staan en wat de volgende stappen zijn. Op deze manier vergroten we hun motivatie en betrokkenheid, en werken we aan het bouwen van een goede school voor de toekomst.

Digitale hulpmiddelen

In al onze klassen, van groep 3 tot en met groep 8, hebben we moderne digitale hulpmiddelen om het leren leuker en praktischer te maken. Zo gebruiken we digitale schoolborden om video's te laten zien, presentaties te geven en online bronnen te verkennen om zo de lessen boeiender te maken. We streven ernaar om het onderwijs zo interessant en interactief mogelijk te maken voor al onze leerlingen.

In de kleutergroepen hebben we interactieve grote tv-schermen.

Vanaf groep 5 gebruiken we regelmatig Chromebooks om lesinstructies digitaal te verwerken.

Voor- en naschoolse opvang

Natuurlijk kunt u gebruik maken van buitenschoolse opvang (BSO) voor en na schooltijd. In onze wijk zijn er meerdere organisaties beschikbaar, waaronder Gro-Up, die bij ons in de school gevestigd is. U bent echter vrij om te kiezen uit andere organisaties. Actuele informatie over de tijden en tarieven van Gro-Up vindt u op hun website.

Ons team

Ons team bestaat uit geweldige mensen die met veel enthousiasme en toewijding de kinderen begeleiden. We hebben een mix van ervaren leerkrachten en nieuwkomers die elkaar ondersteunen om het beste uit de kinderen én uit zichzelf naar boven te halen. Sommige leerkrachten werken parttime, anderen fulltime. We zijn trots op ons team en hun inzet voor het welzijn van de kinderen!

Meester Mark
Directeur
Meester Timo
Adjunct Directeur
Juf Ilse
Groep 1/2a
Juf Mia
Groep 1/2a
Juf Saskia
Groep 1/2b
Juf Els
Groep 1/2b
Juf Kim
Groep 1/2c
Juf Richelle
Groep 1/2d
Juf Kim
Groep 1/2e
Juf Linda
Groep 3a
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze PRIVACY POLICY voor meer informatie.